Mobilní data v novém

• Nová tarifní zvýhodnění pro různé typy uživatelů
  • Zjednodušený základní ceník, nové názvy tarifů
  • E-mail přes mobil už jen za 10 haléřů

Praha 28. července 2005 - Od září 2005 přichází T-Mobile se změnami v oblasti datových tarifů. Účtování služeb je jednodušší a rozlišuje pouze, zda zákazník využívá mobilních dat k přístupu na internet nebo WAP. T-Mobile také začíná nabízet tři typy nových tarifních zvýhodnění pro ty zákazníky, kteří využívají služby T-Mobile GPRS a EDGE opravdu aktivně. Pokud se zákazník pro ně rozhodne, může na datovém provozu výrazně ušetřit. Zákazníci, kteří využívají stávajících datových tarifů, budou automaticky převedeni na novou strukturu tarifů.

Základní ceník služeb T-Mobile GPRS/EDGE
Účtování služeb se zjednodušuje, cena za přenesený kB je v případě připojení na internet 0,06 Kč, v případě připojení na WAP 0,50 Kč (+ DPH 19%). Základní účtovací jednotka je 5 kB. Účtování platí jak pro spojení prostřednictvím GPRS, tak EDGE.

T-Mobile GPRS/EDGE - základní ceník Internet WAP
Cena za přenesený kB (bez DPH) 0,06 Kč 0,50 Kč
Účtovací jednotka 5 kB 5 kB

Tarifní zvýhodnění
Pokud zákazník používá GPRS a EDGE často, můžete si vybrat hned z několika tarifních zvýhodnění - podle toho, jakým způsobem mobilní připojení využívá. Tarifní zvýhodnění lze aktivovat prostřednictvím služby Můj T-Mobile či na lince 4603 Zákaznického centra T-Mobile.

1. Tarifní zvýhodnění WAP
Měsíční poplatek pouhých 99 Kč (117,81 vč. DPH) zahrnuje jeden megabyte přenesených dat pro přístup na WAP. Zákazník si tak může užít praktických informací naplno - třeba si každý den zjistit aktuální předpověď počasí, najít vhodné dopravní spojení a podívat se, co hrají v kině či televizi. Nebo si stáhnout až 30 Java her do svého mobilního telefonu (platí se jen cena hry).

2. Tarifní zvýhodnění Email&PDA
Tarifní zvýhodnění Email&PDA je určeno především těm zákazníkům, kteří chtějí mít svou poštu kdykoli a kdekoli po ruce. V ceně poplatku 199 Kč (236,81 Kč vč. DPH) je zahrnuto deset megabyte volných jednotek, což  umožní odeslat či přijmout až 2 000 běžných textových emailů o velikosti 5 kB. Uživatel tak zaplatí jen 10 haléřů za zprávu. Toto tarifní zvýhodnění je také vhodné pro surfování na internetu přímo na displeji pokročilejších zařízení jako jsou MDA/PDA a smartphony.

3. Tarifní zvýhodnění Internet+
Zvýhodnění pro nejaktivnější uživatele - za měsíční poplatek 699 Kč (831,81 vč. DPH) může zákazník surfovat na internetu i WAPu zcela bez omezení a s rychlostí několikanásobně vyšší oproti připojení prostřednictvím klasického vytáčeného připojení přes telefonní linku. Toto tarifní zvýhodnění odpovídá dnes nabízenému GPRS Unlimited.

Ceník nových tarifních zvýhodnění WAP Email & PDA Internet+
Měsíční poplatek bez DPH 99 Kč 199 Kč 699 Kč
Volné jednotky Internet --- 10 MB neomezeně
Volné jednotky WAP 1 MB --- neomezeně
Po vyčerpání volných jednotek zahrnutých v měsíčním poplatku za tarifní zvýhodnění se nadále uplatňuje účtování podle základního ceníku.

Jsem uživatelem datového tarifu T-Mobile - co se pro mě změní?
Poskytování stávajících datových doplňků k hlasovým tarifům bude ukončeno k 31. 8. 2005. Zákazníci, kteří využívají datový doplněk  s měsíčním paušálem, budou automaticky převedeni do nově nabízených tarifních zvýhodnění takto:

- Zákazníkům s tarifem GPRS Unlimited bude aktivováno tarifní zvýhodnění Internet+ (výše měsíčního poplatku zůstává beze změny).

- Zákazníkům s tarifem GPRS Standard bude aktivováno tarifní zvýhodnění Email&PDA, které za shodnou cenu 199 Kč bez DPH nabízí dvojnásobné množství volných jednotek pro připojení na internet.

- Zákazníkům s tarifem GPRS Business bude aktivováno tarifní zvýhodnění Email&PDA s nižším měsíčním poplatkem a nižším množstvím volných jednotek. Tito zákazníci mohou zvážit aktivaci tarifního zvýhodnění Internet+ umožňujícího zcela neomezené připojení za měsíční paušál.

- Zákazníci s tarifem GPRS WAP budou od 1. 9. 2005 využívat GPRS a EDGE dle základního ceníku. Podle množství standardně stahovaných dat se zákazníci mohou následně rozhodnout pro aktivaci tarifního zvýhodnění WAP, které nabízí pětinásobné množství volných jednotek pro připojení na WAP oproti dosavadnímu tarifu GPRS WAP.

Při automatické změně GPRS tarifu na nová tarifní zvýhodnění v průběhu zúčtovacího období získá zákazník odpovídající poměrnou část volných jednotek z dosavadního GPRS tarifu za období od začátku zúčtovacího období do 31. 8. 2005 a poměrnou část volných jednotek z nově aktivovaného tarifního zvýhodnění za období od 1. 9. 2005 do konce příslušného zúčtovacího období.

Změna názvů tarifů
S platností od 1.9.2005 dochází také k následujícím změnám v názvech datových tarifů:

Původní název Nový název
Data Unlimited Internet
Data Unlimited Internet HIT
Twist Data Unlimited Twist Internet
GPRS Unlimited (doplněk k hlasovému tarifu) Internet+
Fair Usage Policy
Od října 2005 bude ve všech neomezených tarifech pro GPRS/ EDGE zavedena tzv. Fair Usage Policy (FUP) s měsíčním objemem dat 2 GB. Po překročení tohoto objemu přenesených dat během jednoho zúčtovacího období bude zákazníkovi omezena rychlost přenosu na 32 kbps. Plná rychlost přenosu je obnovena na začátku následujícího zúčtovacího období. FUP bude uplatňována v tarifním zvýhodnění Internet+, tarifech Internet, Internet HIT a Twist Internet.

T-Mobile GPRS a EDGE

umožňují mobilní připojení k Internetu a WAPu. Liší se rychlostí připojení a dostupností v rámci sítě GSM.
EDGE poskytuje připojení s rychlostí až 236 kbit/s, tedy až pětkrát rychlejší oproti připojení prostřednictvím běžné telefonní linky (obvyklá rychlost se pohybuje mezi 150 a 220 kbit/s). Využívat jej můžete již ve více než 30 městech na území ČR a dostupnost se nadále rozšiřuje. Informace o aktuálním pokrytí naleznete na webové stránce http://t-mobile.cz/edge, případně si dostupnost v konkrétním místě můžete snadno ověřit odesláním SMS ve tvaru EDGE na číslo 4616 (odeslání SMS je účtováno jako odeslání standardní SMS zprávy, odpověď je zdarma). Pro využívání služby je zapotřebí telefon podporující EDGE.
GPRS poskytuje připojení o rychlosti až 85,6 kbit/s a je dostupné všude, kde je dostupný signál naší sítě GSM.
Mobilní zařízení si automaticky volí mezi službami GPRS a EDGE v závislosti na dostupnosti EDGE v dané lokalitě.