ZÁKAZNÍCI T-MOBILE VYUŽÍVAJÍ NEJLEPŠÍ MOBILNÍ SÍŤ V ČR

• Operátor získal ocenění „Best in Test” od společnosti umlaut (dříve P3) již potřetí
  • T-Mobile dosáhl skvělého celkového výsledku 945 bodů z 1000 a byl nejlepší v kategorii hlas a data

Praha, 5. prosince 2019 - Tento rok T-Mobile potěšil své zákazníky Neomezeným létem a později novou generací datově bohatých tarifů. Síť operátora se s dramatickým nárůstem datové spotřeby vyrovnala bez jakýchkoli problémů. A nyní je může těšit vědomí, že už je potřetí za sebou potvrzeno, že využívají nejlepší mobilní síť v ČR. V posledním prestižním testování sítí firmou umlaut (dříve P3) z října 2019 dosáhl T-Mobile Czech Republic a.s. (TMCZ) nejlepších celkových výsledků. Operátor získal 945 bodů z 1000 a získal ocenění „Best-in-Test“. Součástí testu byly všechny tři hlavní české sítě. TMCZ předstihl další dva operátory, kteří celkově získali 940, resp. 894 bodů. Operátor zvítězil v kategorii hlas a data, a umístil se na druhé příčce v kategorii crowd sourcing.

„Neustále se snažíme zlepšovat zákaznickou zkušenost. Výhodné nabídky však nemohou fungovat bez skvělé sítě. Získání ocenění od společnosti umlaut je o to větším úspěchem, že jsme je obdrželi v období, kdy datová spotřeba skokově roste,“ komentuje José Perdomo Lorenzo, CEO T-Mobile CZ a Slovak Telekom, a dodává: „Tento úspěch řadí T-Mobile mezi nejkvalitnější evropské sítě a je důkazem, že naše zaměření na zákaznickou spokojenost se opravdu vyplácí.“

Kvalita, kapacita a stabilita sítě patří k základním prioritám T-Mobile. V roce 2019 se operátor zaměřoval primárně na budování optické sítě, nezbytné nejen pro budoucí výstavbu 5G, a rozšířil pokrytí pražského metra o další úsek sestávající ze čtyř stanic a spojujících tunelů.

V kategorii hlasových služeb si T-Mobile připsal 314 bodů z 320 (konkurenti získali 310 a 289 bodů). Podle měření T-Mobile nabízí ve velkých městech a na silnicích zdaleka nejlepší hlasové služby, které se vyznačují nejvyšší spolehlivostí a nejlepší kvalitou hlasu.

Také v měření datových služeb T-Mobile zvítězil dosažením 460 bodů ze 480 (další operátoři získali 457 a 434 bodů). Operátor si připsal nejlepší výsledky ve velkých městech a na silnicích v kategoriích browsing, stahování a odesílání souborů. Podle měření umlaut všichni tři čeští operátoři mají skvělé pokrytí LTE a nabízejí velmi spolehlivé datové služby.

Metodika testu

Poslední audit umlaut proběhl v České republice 17. 10. – 1. 11. a zahrnoval měření ve 12 velkých a 20 menších městech a na spojujících silnicích. Detailní testování zahrnuje měření a hodnocení mnoha scénářů využití mobilních služeb – např. stahování a nahrávání souborů, délku načítání stránek či YouTube videí a parametry sestavení a kvality hovorů. Společnost umlaut testovala mobilní sítě všech tří českých operátorů. Více informací najdete zde.

-----------------------------

O umlaut

Firma umlaut je globální, full-service společností nabízející poradenství společnostem v nejrůznějších odvětvích po celém světě. Naše schopnosti v řadě oborů nám umožňují nabízet přidanou hodnotu, kvalitu a maximální pozornost potřebám těchto organizací. Jsme výkonná a agilní skupina konzultačních a technických firem s 4 300 experty, která nabízí inovativní řešení v oblasti organizační kultury, struktury a procesů jak firmám v nejrůznějších odvětvích, ale i veřejnému sektoru.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).