DO INOVAČNÍ SOUTĚŽE SE PŘIHLÁSILO 326 TÝMŮ Z 39 ZEMÍ, 15 JE Z ČR

Soutěže Telekom Innovation Contest se účastní vývojáři ze čtyř světadílů
Za Českou republiku je přihlášeno 15 projektů
První semifinále se uskuteční 7. května v Berlíně a vítězný tým bude vyhlášen 27. června v Krakově

Berlín/Praha, 18. dubna 2014 – Deutsche Telekom již podruhé hledá nápady v rámci mezinárodní inovační soutěže. V rámci letošního ročníku předložilo 326 týmů z 39 zemí své nápady v šesti kategoriích. Za Českou republiku bylo přihlášeno 15 projektů. Vítězný projekt vyhlásí porota zahraničních manažerů Deutsche Telekomu 27. června v polském Krakově. Ceny zahrnují podporu na projekt ve výši až 150 000 EUR, přijetí do mezinárodních programů pro začínající podnikatele, IT vybavení a podporu v dalším rozvoji.

Soutěž v roce 2014 podporuje rozvojový inovační program Telekomu hub:raum, Kitchen Budapest, zvláštní program pro zaměstnance Deutsche Telekomu UQBATE a sedm dalších národních firem této skupiny ve střední a východní Evropě, mezi které patří i český T-Mobile.

„Všechny zaslané nápady českých vývojářů jsou velmi perspektivní a mají šanci na podporu a implementaci do produktového portfolia T-Mobile a celé skupiny Deutsche Telekom, což jim do budoucna otevře cestu k miliónům zákazníků,” uvádí Milan Hába, ředitel řízení kategorie a produktů v T-Mobile.

Soutěž se v roce 2014 výrazně zaměřila na trendy „IT služby založené na cloudu” a „Média a komunikace budoucnosti”. V těchto kategoriích bylo podáno 60 % přihlášek. Z hlediska počtu přihlášek se čeští vývojáři zařadili mezi nejlepší – za Německem, Maďarskem, Makedonií a Rumunskem. Každý čtvrtý nápad předložily mimoevropské týmy, například z Kanady, Indonésie, Hongkongu a z JAR.

„Podporujeme tuto inovační soutěž, protože chceme svést dohromady začínající podnikatele ze zahraničí a zavedené hráče jako Deutsche Telekom a najít pro ně obchodní příležitosti v rámci Deutsche Telekomu a sítě našich partnerů,“ říká Axel Menneking, ředitel hub:raum International.

12 týmu ve finále
Odborná porota vybere 27. června celkového vítěze ze 12 finalistů při vyhlášení vítězů v Krakově. Finalisté budou vybráni z řady semifinálových kol (v České republice se bude konat v Praze 12. května). Semifinálové klání zahájí soutěž německých týmů na mezinárodní konferenci re:publica 7. května v Berlíně s více než 5 000 účastníky.

Další informace o všech semifinálových kolech včetně pražského kola pro české projekty jsou na soutěžních stránkách: