Festival 'electronic beats' proběhne na podzim, hlavní hvězdou budou Underworld

• Underworld vystoupí jako headliner na 'electronic beats' 27. října ve Veletržním paláci
  • Lístky budou v prodeji od 18. července za zvýhodněnou cenu 350,- korun

Praha, 18. července 2007 - Na  podzim proběhne v Praze ve Veletržním paláci již druhý ročník festivalu 'electronic beats', který loni navštívilo na čtyři tisíce hudebních fanoušků, aby shlédlo vystoupení legend taneční hudby The Prodigy. Letošní 'electronic beats' bylo zahájeno na žižkovské věži v Praze vystoupením brněnské elektro skupiny MIDI LIDI  a pokračovalo květnovým 'electronic beats club tour', které se odehrálo v klubech v Praze, Brně a Ostravě, kde vystoupili Ohm Square, N.O.H.A nebo Dj Bassline Smith. Vyvrcholením letošních tuzemských akcí 'electronic beats' bude bezpochyby festival, který se uskuteční ve Veletržním paláci v Praze 27. října a na němž vystoupí legendární Underworld, kteří po pěti letech vydávají v říjnu nové album.

Skupina Underworld se na taneční scéně pohybuje více než patnáct let - během této doby si v rámci elektronické hudby vytvořila vlastní styl a získala širokou základnu fanoušků na celém světě. Jejich dlouho očekávané album "Oblivion with Bells" vyjde v říjnu a návštěvníci festivalů 'electronic beats' si jako jedni z prvních budou moci poslechnout nový materiál živě.

Festivaly 'electronic beats', které jsou zlatým hřebem celého programu akcí 'electronic beats', jsou živé hudební akce v duchu evokujícím atmosféru party. Dramaturgicky jsou koncipovány tak, aby se v jeden večer vystřídaly v programu jak živá vystoupení slavných i začínajících kapel, tak Djské sety. Legendární duo Underworld - Rick Smith a Karl Hyde vystoupí také na 'electronic beats'  v Bratislavě. Ve Vídni se představí dánský hudebník Trentemöller spolu s doprovodnou skupinou, dále vystoupí Goldie & MC Lowqui nebo Cuban Brothers.  Line up pro Českou republiku bude teprve upřesněn. Letošní série evropských festivalů 'electronic beats' byla odstartována začátkem června v Budapešti.

Předprodej na 'electronic beats' v Praze byl zahájen 18. července v síti Ticketpro. Do 31. srpna stojí lístek 350,- Kč, od 1. září pak 450,- Kč a od 1. října 550,- Kč.

Program:
Praha - sobota 27. října - Veletržní palác (Národní galerie)*
Underworld

Bratislava - středa 31. října - Expo*
Underworld

Vídeň - sobota 29. září - Halle E/Muzejní čtvrť
Trentemöller s doprovodnou skupinou
Goldie & MC Lowqui
Cuban Brothers
DJ Koze

*Doplnění programu bude zveřejněno v nejbližší době.

'electronic beats' - je trendový program společnosti T-Mobile zaměřený na propojení zábavy, moderních technologií a komunikace. V posledních šesti letech proběhlo v rámci tohoto programu mnoho akcí a aktivit zaměřených na elektronickou hudbu, její fanoušky a s ní související životní styl. Aktivity 'electronic beats' zahrnují například časopis 'electronic beats', DVD magazín 'Slices', webové stránky, módní kolekci oblečení, marketingovou spolupráci s výrobci mobilních telefonů a samozřejmě šňůru festivalů a klubových akcí po celé Evropě.

Více informací na www.electronicbeats.cz

Kontakt PR a tiskový servis:
Martina Reková
martina.rekova@4press.cz