Rychlý internet T-Mobile pokrývá 93 % populace ČR

T-Mobile splnil slib, že jeho rychlý mobilní internet (3G + LTE) bude do konce roku 2014 pokrývat 93 % populace České republiky. Nejrychlejší mobilní internet (LTE) operátora také pokrývá 1815 km hlavních komunikací, mimo jiné převážnou většinu dálnic D1 a D5. T-Mobile dále spustil na svých veřejných mapách pokrytí novou funkcionalitu, která uživatelům umožní zjišťovat i signál uvnitř budov.

LTE síť operátora se již rozprostírá nad 672 obcemi a městy ČR, z nichž nejvíce se nachází na Vysočině a ve Středočeském, Jihočeském a Jihomoravském kraji. Patří mezi ně například Praha, Mladá Boleslav, Klatovy, Blansko, Kopřivnice, Velké Meziříčí, Kuřim, Vodňany, Telč či Vranov nad Dyjí. Signál LTE mohou využívat rovněž návštěvníci lyžařských středisek Karlov pod Pradědem, Klínovec, Černý důl a Strážné.

T-Mobile dosud zobrazoval na svých veřejných mapách pokrytí jen venkovní signál. Pro zvýšení zákaznické spokojenosti a uživatelského komfortu spustil novou funkcionalitu, která umožňuje kontrolovat, zda je pokrytí na konkrétní adrese pouze venkovní, nebo i uvnitř budov.

„V roce 2015 budeme pokračovat v pokrývání obcí a měst České republiky, navíc se zaměříme na další důležité dopravní tepny a rekreační oblasti,“ říká technologický ředitel T-Mobile Vladimír Klein. Pro své zákazníky operátor dále chystá komerční spuštění technologie VoLTE umožňující standardní IP hovory v síti LTE s velmi rychlým spojením hovoru a zlepšením jeho kvality. T-Mobile zahájil interní technický pilot VoLTE ve své síti vloni v říjnu jako první v ČR a jeden z prvních v Evropě.